1.19.2015

Οι τράπεζες δεν ξέχασαν τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Οι πλειστηριασμοί των ακινήτων ακόμη και της πρώτης κατοικίας, είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουν όσοι έχουν δάνεια στις τράπεζες. Οι τράπεζες η μια μετά την άλλη, προχωράν στην πώληση των δανείων ή στην σύσταση εταιρειών που θα  διαχειρίζονται όσα βρίσκονται στο κόκκινο.

Οι πολυμετοχικές εταιρείες, θα αγοράζουν τα δάνεια από τις τράπεζες, ακόμα και στο 1/5 της αξίας τους. Έτσι ένα δάνειο των 100.000 ευρώ που δόθηκε σε πολίτη, βάζοντας υποθήκη αξίας 150.000, οι εταιρείες θα το αγοράζουν από τις τράπεζες έναντι 20.000 ευρώ και θα το διαχειρίζονται αυτές. Ακολούθως, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αποπληρωμή των δόσεων- κάτι απολύτως βέβαιο- θα πουλάνε το ακίνητο σε αξία που αντιστοιχεί στο 1/3 της υποθήκης
.
Το υπόλοιπο ποσό του δανείου(δηλαδή 50χιλ.) θα συνεχίσει να το χρωστά ο δανειολήπτης που είναι χειροπόδαρα δεμένος πλέον.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Μια ιστορία χωρίς τέλος και με ολέθρια αποτελέσματα αν σκεφτεί κάποιος, τι θα ακολουθήσει, καθώς ένας στους τρεις δανειολήπτες χρωστά τις δόσεις του δανείου, έχοντας διακόψει λόγω οικονομικής δυσπραγίας την καταβολή τους.