4.27.2015

Διέγραψαν το χρέος άνεργου ζευγαριού με τρία παιδιά

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας δικαίωσε δανειολήπτη, ο οποίος έχοντας συνολική οφειλή ύψους περίπου 44.000 ευρώ θα καταβάλει... μηδενικές δόσεις!
Ο δανειολήπτης προσέφυγε το 2011 και κατέθεσε προς τις πιστώτριες τράπεζες του, πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού την οποία ωστόσο αγνόησαν.
Ακολούθως εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και ο καταναλωτής, κατέθεσε στα μέσα του 2012 στο Ειρηνοδικείο Καβάλας σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών του.
Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε το 2013 την υπ αριθμ 843/2013 απόφασή του με την οποία όριζε μηδενικές καταβολές για μια πενταετία. Ταυτόχρονα το Δικαστήριο όρισε επανάληψη της συζήτησης (όπως προβλέπεται από τον Νόμο) για την διερεύνηση τυχόν επαναπροσδιορισμού των δόσεων. Η δικάσιμος έγινε μετά από αναβολές τον Ιανουάριο του 2015 και το Δικαστήριο εμμένοντας στην αρχική του απόφαση όρισε πάλι μηδενικές δόσεις για το υπόλοιπο της πενταετίας.
Όρισε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί η δικάσιμος για τυχόν νέο επαναπροσδιορισμό των δόσεων δεδομένου ότι : «λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και τις συνεχώς αυξανομένης ανεργίας είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανεύρεση εργασίας τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον»
Να σημειωθεί ότι ο καταναλωτής είναι άνεργος όπως επίσης και η σύζυγος του και έχουν τρία ανήλικα παιδιά.

Τα δάνεια του προέρχονταν κυρίως από δάνεια για κάλυψη καταναλωτικών αναγκών της οικογένειας και καλυπτόταν κανονικά μέχρι που ήρθε η οικονομική κρίση και η ανεργία για να τον οδηγήσει στην υπερχρέωση.