10.31.2023

«Κούρεμα» χρέους κατά 56% πέτυχε 57χρονη δανειολήπτρια

 Περίπου 650.000 ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, είχε 57χρονη δανειολήπτρια, η οποία πέτυχε, εξωδικαστικά, «κούρεμα» της τάξης του 56%!

 

Συγκεκριμένα, η δανειολήπτρια μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης οφειλών, δεν κατάφερε μόνο να πετύχει μία εντυπωσιακή μείωση της τάξεως του 56% ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς ειδικό διάδοχο γνωστού τραπεζικού ιδρύματος, αλλά και την καταβολή του υπόλοιπου ποσού σε 366 δόσεις!

 

Πιο συγκεκριμένα η 57χρονη, διά δικηγορικού γραφείου, κίνησε τη διαδικασία που της δίνει πλέον ο νόμος για εξωδικαστική ρύθμιση, πετυχαίνοντας «κούρεμα» των οφειλών της ποσού 362.000 ευρώ!

 

Έτσι, η 57χρονη θα κληθεί να πληρώσει μόλις 284.000 ευρώ από τα 646.000 ευρώ που ήταν η συνολική οφειλή της.

 

Παράλληλα, πέτυχε ένα μεγάλο δοσολόγιο, αφού η καταβολή των δόσεων προς τον ειδικό διάδοχο της τραπεζικής εταιρείας θα γίνει μέχρι και σε 366 μηνιαίες δόσεις (28 χρόνια!)

 

Σημειώνεται ότι, η αιτούσα έχει απομείνει χήρα, καθώς ο σύζυγός είχε αποβιώσει το έτος 2017, προκαλώντας της σοκ και αφήνοντάς την να αντιμετωπίσει τον γολγοθά της πληρωμής των κοινών τους οφειλών, μόνη της, χωρίς καμία βοήθεια, βρισκόμενη τόσο σε οικονομικό αδιέξοδο όσο και άσχημη ψυχολογική κατάσταση, γεγονότα που – σύμφωνα με πληροφορίες- ανέφερε μέσω του υπομνήματος που κατέθεσε.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών, αποτελεί έναν νομικό μηχανισμό που βοηθά νοικοκυριά, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να διαχειριστούν της οφειλές τους και να ανακτήσουν τη βιωσιμότητά τους.

 

Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση, στον νόμο μπορούν να ενταχθούν και οφειλέτες με οφειλή μόνο σε έναν πιστωτή είτε αυτός είναι τραπεζικό ίδρυμα/fund, είτε είναι το Δημόσιο.

 

Παράλληλα, προστατεύει τους αιτούντες από πράξεις εκτέλεσης και λοιπά καταδιωκτικά μέτρα όπως δεσμεύσεις λογαριασμών και κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, ενώ αναστέλλει ποινικές διαδικασίες μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.