11.21.2014

Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών απαλλάχθηκε από τα χρέη του με την υπ αρ. 811/2014 απόφασή του Ειρηνοδικείο Χανίων.

Ούτε ένα ευρώ δεν θα πληρώσει οικογενειάρχης δανειολήπτης  από τα Χανιά, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και πέτυχε «κούρεμα» των χρεών του κατά 100%.

Πρόκειται για έναν 28χρονο άνδρα, παντρεμένο με δυο ανήλικα παιδιά, αμφότερα βρέφη, που στο παρελθόν είχε λάβει από τράπεζα για καταναλωτικό δάνειο το ποσό των 25.431,88 ευρώ.

Ωστόσο, η κρίση προκάλεσε σημαντικά οικονομικά προβλήματα στο εν λόγω νοικοκυριό με αποτέλεσμα να αδυνατεί να φανεί συνεπής στην εξυπηρέτηση του δανείου.

Ο άτυχος οφειλέτης ήταν για πολύ καιρό άνεργος και σήμερα εργάζεται εποχιακά ως ναυαγοσώστης τους καλοκαιρινούς μήνες με μέσο όρο μηνιαίου εισοδήματος 298.40 ευρώ. Η σύζυγος του δεν έχει δουλειά και έχει μόνο ένα επίδομα μητρότητας ύψους 293,04 ευρώ.

Το άπορο ζευγάρι μαζί με τα δυο παιδάκια φιλοξενείται στο σπίτι των γονιών της συζύγου, την ώρα που το βιοτικό μηνιαίο κόστος της οικογένειας φτάνει αποδεδειγμένα στα 1.200 ευρώ.

Μάλιστα, δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία ενώ το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχουν στην ιδιοκτησία τους είναι ένα Ι.Χ, αλλά και αυτό βρίσκεται σε δηλωμένη ακινησία.

Λαμβάνοντας υπόψιν την δραματική οικονομική κατάσταση της οικογένειας το Ειρηνοδικείο Χανίων με την υπαρ.811/2014 απόφασή του, έπειτα από την εκδίκαση  της υποβληθείσας κυρίας αίτησης, αποφάσισε υπέρ του  δανειολήπτη και διέταξε «κούρεμα» του συνολικού χρέους κατά 100% και επανεξέταση το έτος 2016, για την τυχόν βελτιωμένη αλλαγή του οικονομικού «προφίλ» του.


 «H απόφαση θεωρείται θετικότατη  βάσει της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης και της ύφεσης, που βρίσκεται σήμερα ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, και στην συγκεκριμένη  περίπτωση  έδωσε την δυνατότητα  στον  δανειολήπτη που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, (τετραμελής οικογένεια με δύο βρέφη) να προσπαθήσει  να ξαναρχίσει μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή απαλλαγμένη από τον "βραχνά " της υπερχρέωσης».