11.12.2018

Δικαστική προστασία έναντι των τραπεζών σε οικογένεια με 9 δάνεια


«Ομπρέλα» προστασίας άνοιξε το Ειρηνοδικείο Χανίων σε οικογένεια δανειοληπτών που κατοικεί στην περιοχή του δήμου Πλατανιά Χανίων. Η δικαστική απόφαση, συγκεκριμένα, αφορά ένα ζευγάρι  και τη μητέρα της συζύγου, που έχουν συνολικό χρέος  276.958 ευρώ, σε εννέα δάνεια. σε  Δημόσιο και ΕΦΚΑ.

Το δικαστήριο με την απόφασή του προταστεύει τα λιγοστά περιουσιακά στοιχεία της φτωχής οικογένειας οφειλετών απέναντι στα καταδιωκτικά μέτρα των τραπεζών.

Σύμφωνα με πηγές, στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά και η μητέρα της συζύγου. Ο σύζυγος ασχολείται με αγροτικές εργασίες σε ενοικιαζόμενα χρήματα, η σύζυγος δεν είναι εργαζόμενη αλλά ασχολείται με την φροντίδα της οικογένειας, ενώ η μητέρα της είναι συνταξιούχος εκ χηρείας.

Η οικογένεια διαθέτει μία κατοικία και αγροτεμάχια και δεν έχει οικονομική επάρκεια διαβίωσης.

Μετά την προσφυγή των τριών οφειλετών το Ειρηνοδικείο Χανίων εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή με την οποία ορίζει τα εξής:

«•Δέχεται το αίτημα και χορηγεί προσωρινή Διαταγή και για τους δύο συζύγους και την μητέρα.

•Απαγορεύει  στους  πιστωτές   προσωρινώς,  μέχρι την έκδοση Οριστικής απόφασης,κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης  κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους  μέχρι την συζήτηση της κυρίας αίτησης και για τους τρεις.

•Ορίζει  μηνιαίες καταβολές δόσεων,  100 ευρώ  και για τους δύο συζύγους  στο σύνολο των αναφερομένων σε αυτή οφειλών,  κατ άρθρο 8  παρ.5 του ν.3869/2010,μέχρι το χρόνο επανασυζήτησης  της υπό κρίση  αίτησης τους.

•Ορίζει για την μητέρα μηνιαία καταβολή δόσεων 50 ευρώ.Η μητέρα συμμετέχει  στην δανειοδότηση  σε ως εγγυήτρια σε στεγαστικό δάνειο των 92.664,89 ευρώ.
•)Ορίζει επανασυζήτηση της Προσωρινής Διαταγής  την 9-12-2019, ώστε να επανεκτιμηθεί η οικονομική τους κατάσταση».